PortalHomeSearchRegisterLog in
Selamat Datang Ke Stacy Fan Club.Semoga Anda Semua Terhibur Semasa Melawat Di Sini.Sebarang Masalah Sila Hubungi Staff-staff Yang Bertugas.
Main Menu









Login
Username:
Password:
Log me on automatically each visit:
Dana StacyFC
Contact Admin

Kai

Email: mr.kai99[at]gmail[dot]com
Message Me:



KOSE

Email: kosserani[at]yahoo[dot]com
Message Me:

Moderator Forum

Virgonz




Cuteyzuera




HipokiuTSGT



*Kami masih mencari seorang lagi(lelaki) Ahli yang berkelayakkan menjadi Moderator Forum. Sebarang pertanyaan sila hubungi Admin.
Top posters
HipokiuTSGT
 
Cuteyzuera
 
zims
 
KOSE
 
Virgonz
 
FennaStacy
 
emysya
 
Lan8300
 
ummi hani bazlina
 
kai
 
Latest topics
» STACY DI AJL . . .
by ummi hani bazlina Fri Jan 28, 2011 9:56 am

» ~Jom vote Stacy dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011~
by Tommy Fri Jan 21, 2011 12:17 pm

» MUZIK-MUSIK SEPARUH AKHIR
by HipokiuTSGT Wed Nov 03, 2010 3:38 pm

» party bersama Saf
by UcHi Tue Oct 12, 2010 3:36 pm

» SEJARAH STACY'S FRENZ ( KELAB PEMINAT STACY ) KENANGAN SEDIH DAN GEMBIRA
by kiutrien Tue Oct 12, 2010 10:26 am

» Perjalananku (Stacy)
by Lan8300 Thu Aug 19, 2010 9:36 am

» GLAM NITE ULANG TAHUN STACY KE-20
by PrincessTia Thu Jul 29, 2010 11:23 pm

» IDEA BARU!!
by sniperdib Sat Jul 24, 2010 11:55 pm

» KONSERT GEMILANG AF STACY
by Hanis21 Wed Jul 21, 2010 12:47 pm

» lagu untuk gmbr dottie
by zims Thu Jul 15, 2010 11:48 pm

Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests

None

Most users ever online was 54 on Sat May 08, 2010 11:57 am

Share | 
 

 Sistem Point StacyFC

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kai
avatar
StacyFC Webmaster
StacyFC Webmaster

Posts : 109
Join date : 17/04/2010
Age : 31
Location : Land Of The South

PostSubject: Sistem Point StacyFC   Sat Apr 24, 2010 2:20 am

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
disini saya ingin menerangkan mengenai:
Sistem Point Dan Reputasi

Setiap post yang anda publish anda akan mendapat point.

1.Topik baru +3 point
2.Reply pada topik +1 point

Tetapi jika anda didapati melanggar undang-undang berforum.
Pihak admin mempunyai kuasa untuk menolak point anda.

Contoh kesalahan seperti berikut:

1. Membuka topik yang boleh menyinggung sensitiviti agama atau kaum lain
2. Membuka topik yang sudah pun dibuka oleh ahli lain sebelumnya.
3. Membuka topik yang tiada kena mengena dengan kepentingan Forum ini
4. Membuat "double posting" atau "posting" yang berganda dalam sesebuah topik tanpa sebab-sebab yang munasabah
5.Membuat posting yang boleh menyebabkan perbalahan sesama
ahli
6.Menggunakan kata-kata lucah atau kesat kepada ahli lain.
7.Membuat kiriman yang tidak releven dengan tajuk topik(thread)
8. Mensisipkan gambar-gambar lucah dan tidak disenangi awam
9. Berbincang mengenai politik
10.SPAMMING (reply sesuatu topik kurang dari 10 perkataan) * memberi balasan pendek.
11.MenggunakanTerlalu Banyak Smiley.
12.Membuat sebarang laman web advertisement

jika didapati anda membuat demikian 5 point akan di tolak dari point anda pada setiap satu kesalahan.

contoh:

Jika anda didapati membuat 3 kesalahan (3x5 point=15point)

Jadi bagi mengelakkan sebarang masalah berforumlah dengan berhemah.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Signature-
I Am What I Am
My Blog: http://kaiakihiro.com

Bantu Perjalanan StacyFC Klik SINI
Jom Bela Binatang Peliharaan Klik SINI
Ingin Nickname Berkaler Klik SINI

Nak Duit? Klik SINI
Back to top Go down
http://kaiakihiro.com
Cuteyzuera
avatar
StacyFC Moderator
StacyFC Moderator

Posts : 324
Join date : 17/04/2010
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sat Apr 24, 2010 2:44 am

Tegas nye wEBmaster ..inilh yg kami cari...Sy sokong.100%.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Signature-
http://cuteyzuera.blogspot.com
Back to top Go down
http://cuteyzuera.blogspot.com
kai
avatar
StacyFC Webmaster
StacyFC Webmaster

Posts : 109
Join date : 17/04/2010
Age : 31
Location : Land Of The South

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sat Apr 24, 2010 2:54 am

terpaksa tegas sbb kebelakangan ni ramai yang melanggar undang2...
ramai yang spamming..
mungkin mereka nk cari jalan mudah untuk mengejar ranking...
hurmmmm~

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Signature-
I Am What I Am
My Blog: http://kaiakihiro.com

Bantu Perjalanan StacyFC Klik SINI
Jom Bela Binatang Peliharaan Klik SINI
Ingin Nickname Berkaler Klik SINI

Nak Duit? Klik SINI
Back to top Go down
http://kaiakihiro.com
Cuteyzuera
avatar
StacyFC Moderator
StacyFC Moderator

Posts : 324
Join date : 17/04/2010
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sat Apr 24, 2010 3:14 am

Aku ka?tu msg ku kurg 7 perkataan..deductlh..sy mo jd newbie ngeh33...well besalah drg igt ni mcm fb bh..lpas post blh comment mcm tu lh...hahaha

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Signature-
http://cuteyzuera.blogspot.com
Back to top Go down
http://cuteyzuera.blogspot.com
kai
avatar
StacyFC Webmaster
StacyFC Webmaster

Posts : 109
Join date : 17/04/2010
Age : 31
Location : Land Of The South

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sat Apr 24, 2010 3:24 am

tu la pasal...
dorang pon x bace rules btol2...
main hembus je...
dah terhantuk br tersedar kot...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Signature-
I Am What I Am
My Blog: http://kaiakihiro.com

Bantu Perjalanan StacyFC Klik SINI
Jom Bela Binatang Peliharaan Klik SINI
Ingin Nickname Berkaler Klik SINI

Nak Duit? Klik SINI
Back to top Go down
http://kaiakihiro.com
KOSE
avatar
StacyFC Admin
StacyFC Admin

Posts : 208
Join date : 17/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sat Apr 24, 2010 9:42 am

Nah...pada forumer sekalian, sila lah ikuti panduan dan garis panduan yg telah ditetapkan, pihak kami buat begini bukan apa,ini semua demi kesejahteraan ahli2 SF dan peminat STACY juga. Harap semua faham dengan penjelasan dari Webmaster kita iaitu En.KAI. Selamat berforum dan renung-renungkanlah.
Back to top Go down
http://koserani.blogspot.com
emysya
avatar
StacyFC Senior
StacyFC Senior

Posts : 139
Join date : 17/04/2010
Age : 24
Location : k.k sabah !

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sat Apr 24, 2010 11:57 am

Cuteyzuera wrote:
Aku ka?tu msg ku kurg 7 perkataan..deductlh..sy mo jd newbie ngeh33...well besalah drg igt ni mcm fb bh..lpas post blh comment mcm tu lh...hahaha

yup. igt mcm FB kan. baru trbaca ni. so, kalo nak bertya mcm mana ? cthnya "knpa mcm tuh ? "


kan tuh kurg dr 10 prkatann ?

kena tolak point jugax kew ?
Back to top Go down
FennaStacy
avatar
StacyFC Senior
StacyFC Senior

Posts : 157
Join date : 17/04/2010
Age : 24
Location : BSB

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sat Apr 24, 2010 7:45 pm

okay..so start ne kita mesti hati2 lahh and ikut peraturan sedia ada..aku sokong dgn webmaster..tahu2 aku pun ada kot kesalahan ne kann...k..
Back to top Go down
HipokiuTSGT
avatar
StacyFC Moderator
StacyFC Moderator

Posts : 358
Join date : 19/04/2010
Age : 30
Location : TAMBUNAN SABAH MALAYSIA

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sat Apr 24, 2010 7:50 pm

kai wrote:
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
disini saya ingin menerangkan mengenai:
Sistem Point Dan Reputasi

Setiap post yang anda publish anda akan mendapat point.

1.Topik baru +3 point
2.Reply pada topik +1 point

Tetapi jika anda didapati melanggar undang-undang berforum.
Pihak admin mempunyai kuasa untuk menolak point anda.

Contoh kesalahan seperti berikut:

1. Membuka topik yang boleh menyinggung sensitiviti agama atau kaum lain
2. Membuka topik yang sudah pun dibuka oleh ahli lain sebelumnya.
3. Membuka topik yang tiada kena mengena dengan kepentingan Forum ini
4. Membuat "double posting" atau "posting" yang berganda dalam sesebuah topik tanpa sebab-sebab yang munasabah
5.Membuat posting yang boleh menyebabkan perbalahan sesama
ahli
6.Menggunakan kata-kata lucah atau kesat kepada ahli lain.
7.Membuat kiriman yang tidak releven dengan tajuk topik(thread)
8. Mensisipkan gambar-gambar lucah dan tidak disenangi awam
9. Berbincang mengenai politik
10.SPAMMING (reply sesuatu topik kurang dari 10 perkataan) * memberi balasan pendek.
11.MenggunakanTerlalu Banyak Smiley.
12.Membuat sebarang laman web advertisement

jika didapati anda membuat demikian 5 point akan di tolak dari point anda pada setiap satu kesalahan.

contoh:

Jika anda didapati membuat 3 kesalahan (3x5 point=15point)

Jadi bagi mengelakkan sebarang masalah berforumlah dengan berhemah.


sy mimang sokong dgn khaiii yg tegas,tp alangkah baik nya semua ayt2 nie iaitu amaran letak d depan website kan ada kosong lg kat bawah tuh..so senang yg masuk website nie terus tau..mgkn sebelum nie hnya tau berbls forum yg berkaitan,lgpun sblm nie website hnya mengatakan bls forum yg berkaitan saja.x ada pun d bgtau tulis brapa patah perkataan.so ada baik bya terus letak d depan blog..amaran2 yg pentinglah..ok.tuh pendapat sy lah..bg menyenangkan dan lebih memahami..
Back to top Go down
http://hipokiutsgt.com
stacy
avatar
SUPERSTAR
SUPERSTAR

Posts : 5
Join date : 17/04/2010
Age : 27

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sun Apr 25, 2010 6:05 pm

wah bestnya smua nya bru skg ni...
Back to top Go down
emysya
avatar
StacyFC Senior
StacyFC Senior

Posts : 139
Join date : 17/04/2010
Age : 24
Location : k.k sabah !

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sun Apr 25, 2010 7:24 pm

stacy wrote:
wah bestnya smua nya bru skg ni...

mestilah stacy !! ni smua tuk stacy yg kami cayunx.

stacy all de best k !!
Back to top Go down
FennaStacy
avatar
StacyFC Senior
StacyFC Senior

Posts : 157
Join date : 17/04/2010
Age : 24
Location : BSB

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sun Apr 25, 2010 7:42 pm

emysya wrote:
stacy wrote:
wah bestnya smua nya bru skg ni...

mestilah stacy !! ni smua tuk stacy yg kami cayunx.

stacy all de best k !!


tu lah kan emy..betul3..kita kan syg stacy...terima kasih dgn webmaster kita yg buat ne..creative and best...
Back to top Go down
wannz
avatar
StacyFC Newbie
StacyFC Newbie

Posts : 23
Join date : 19/04/2010
Age : 29
Location : Kota Kinabalu , Sabah

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Sat May 08, 2010 9:34 pm

aq sokong sistem macam ni.. so klu da ada peraturan tu.. pandai la ikut ya.. nanti kena tolak point pulak.. kita berforum sambil berhemah itu yang penting..
Back to top Go down
zims
avatar
StacyFC VIP
StacyFC VIP

Posts : 286
Join date : 23/04/2010
Age : 30
Location : Tawau & Shah Alam

PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   Thu May 27, 2010 6:35 pm

kai wrote:
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
disini saya ingin menerangkan mengenai:
Sistem Point Dan Reputasi

Setiap post yang anda publish anda akan mendapat point.

1.Topik baru +3 point
2.Reply pada topik +1 point

Tetapi jika anda didapati melanggar undang-undang berforum.
Pihak admin mempunyai kuasa untuk menolak point anda.

Contoh kesalahan seperti berikut:

1. Membuka topik yang boleh menyinggung sensitiviti agama atau kaum lain
2. Membuka topik yang sudah pun dibuka oleh ahli lain sebelumnya.
3. Membuka topik yang tiada kena mengena dengan kepentingan Forum ini
4. Membuat "double posting" atau "posting" yang berganda dalam sesebuah topik tanpa sebab-sebab yang munasabah
5.Membuat posting yang boleh menyebabkan perbalahan sesama
ahli
6.Menggunakan kata-kata lucah atau kesat kepada ahli lain.
7.Membuat kiriman yang tidak releven dengan tajuk topik(thread)
8. Mensisipkan gambar-gambar lucah dan tidak disenangi awam
9. Berbincang mengenai politik
10.SPAMMING (reply sesuatu topik kurang dari 10 perkataan) * memberi balasan pendek.
11.MenggunakanTerlalu Banyak Smiley.
12.Membuat sebarang laman web advertisement

jika didapati anda membuat demikian 5 point akan di tolak dari point anda pada setiap satu kesalahan.

contoh:

Jika anda didapati membuat 3 kesalahan (3x5 point=15point)

Jadi bagi mengelakkan sebarang masalah berforumlah dengan berhemah.

wah takut jga ya mau posting2 nie..bgus la..klu ada peraturan lagi bgus..dpt control org smua..hehe..hari ni aku byk posting kt bhgian kenalan tue..sja nk bkenalan..ndak pa ka tue..takutnya...sorry klu terover...btulkan sya klu sya silap...erm
Back to top Go down
http://zimsquzam.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Sistem Point StacyFC   

Back to top Go down
 

Sistem Point StacyFC

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Stacy Fan Club :: Dari Keyboard Admin :: Pengumuman Rasmi-